Området Hovås
Hovås-Lyckhem har allt den moderna människan kan önska sig i form av livskvalitet med havet, vildmarken och stadens puls - allt på ett stenkasts avstånd. I väster ligger den gamla badorten Hovås med sina sekelskiftesvillor, hamnar och fina bad och direkt i öster, Sandsjöbacka naturreservat med fina vandringsleder, fiskevatten och bärmarker.

Väl hemma efter en hård arbetsdag hinner du gott och väl att svinga en stund på golfbanan, ta en joggingtur i skogen eller ett uppfriskande kvällsdopp innan solen sjunker i Askimsvikens glittrande vatten.


Klicka för större bild!

Natur och fritid

Hovås har inte bara havet, seglingen och Sveriges äldsta golfklubb. Här finns alla möjligheter till ett aktivt liv med bad på Hovåsbadet och Hovås Kallbadhus eller vintertid i Askims Sim- och Sporthall. Friskis o Svettis håller till i Origo Huset, vid det nya "köpecentrat".

Fina vandringsleder och fiskemöjligheter vid Oxsjön strax intill. Det är även nära till den underbara naturen vid Amundön som erbjuder härliga promenadstråk och sköna salta bad både från klippor och vid sandstrand.


Kommunikation
Busslinje 80 och 89 går genom Lyckhem från Snipen mot Nils Ericssonsplatsen och Frölunda Torg. Blå Express stannar vid Hovåsskolan och Hovås nedre.

Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.


Affärer och restauranger
I närheten ligger Origo Huset där ICA Kvantum Hovås, blomsteraffär, frisör, möbelaffär samt ett apotek finns. Lunch, fin middag eller fest arrangeras på Golfkrogen och Hovås Kallbadhus. Hovås Pizzeria finns på Klåvavägen.

Nya Hovås
Området är under stark frammarsch. Under namnet Nya Hovås driver privatpersoner och företag ett arbete med att utveckla möjligheterna för fler bostäder, mer service och starkare företag. 900 bostäder och
30 000 m2 planeras att börja byggas 2014. Läs mer på www.nyahovås.nu


Övrigt
Tillhör SDF Askim-Frölunda -Högsbo, vård- och barnavårdscentral finns vid Askims Torg samt även en vårdcentral på baksidan av Origo Huset.